diumenge, 26 de setembre del 2010

EL BARÇA ASSALTA' LA CATEDRAL'

La batalla a San Mamés entre dos històrics de la lliga va finalitzar amb la victòria del F.C.Barcelona davant un Athletic de Bilbao que va donar la cara i va jugar de tu a tu amb el Barça. Els gols de Keita, Xavi i Busquets donen la tercera victòria consecutiva fora de casa.

El partit començava amb la salutació entre dos grans, Joaquín Caparrós i Josep Guardiola. L'estadi bullia i tenia ganes de veure bon futbol, els lleons liderats per Fernando Llorente tenien ganes de fer algo gran. El temps meteorològic no acompanyava, plovia i l'herba no presentava les seves millors condicions. Tot i així el F.C.Barcelona va començar dominant i amb la posició clara de la pilota, no tardaria gaire en arribar la ocasió de David Villa, el davanter asturià en una exelent jugada del conjunt culé va estabellar la pilota en el pal. El Atheltic tenia gana i plantava cara al Barça creant bones contres. Però en el minut 34 de la primera part hi hauria una acció que marcaria el partit, el central Amorebieta va propinar una dura entrada a Andres Iniesta que li suposaria la tarjeta vermella directa. El Athletic de Caparrós es quedava amb deu homes. La primera part va finalitzar amb un públic enfadat que la va pendre amb Iniesta al que consideraven el únic culpable.

A la segona part arribarien els gols i l'espectacle. En el minut 54 una brillant combinació entre Iniesta i Villa la va finalitzar Keita marcant davant de Gorka Iraizoz. Seydou Keita es tornava a trobar amb el gol messos després. l'Athletic va intentar respondre, Javi Martínez va enviar la pilota al pal en una jugada combinada del conjunt de Caparrós. El F.C.Barcelona tenia el partit a les seves mans ja que Fernando Llorente, 'El Rei Lleó', no apareixia i això debilitava l'atac del Bilbao que jugava amb un home menys. El Barça va disposar de clares ocasions com la de Pedro i Iniesta que no van arribar a bon port. En el minut 73 Xavi disparava des de la frontal i batia la porteria del porter navarrès, el F.C.Barcelona semblava haver liquidat el partit, però la expulsió per agressió de David Villa i el gol de Gabilondo a falta de deu minuts de partit van complicar les coses. Però en els minuts de descompte una contra de Pedrito va servir en safata a un solitari Sergio Busquets que va clavar la pilota a l'escaire de la porteria. El Barça aconsegui els tres punts davant un bon Athletic i dorm danvant del Reial Madrid que va empatar 0-0 contra el Llevant.

F.C.Barcelona: Valdés(6), Puyol(7), Piqué(7), Dani Alves(7), Adriano(5), Busquets(7), Xavi(7), Iniesta(8), Keita(7), Pedro(7) i Villa(7). Substitucions: Maxwel(6), Bojan(6) i Thiago Alcántara(6).

Atheltic de Bilbao: Iraizoz(7), Amorebieta(3), San José(7), Iraola(7), Aurtenetxe(6), Gurpegui(7), Orbaiz(6), Javi Martínez(7), Igor(7), Gabilondo(7) i Llorente(6). Substitucions:  Aitor Ocio(6), De Marcos(6) i Iturraspe(6).

Els personatges

El millor: Iniesta
El 'crack' de Fuentealbilla va brillar a San Mamés davant un públic enfadat amb ell. Va saber donar oxígen al Barça quan el necessitava.
El geni: Iraizoz
El porter navarrès va salvar al seu equip d'algun gol que hagès pogut pujar al marcador i haver sentenciat, però l'actuació del porter va ser sensacional.
El desafortunat: Villa
Bon partit del 'Guaje' que va disposar d'algunes ocasions, però va tirar el partit bo que havia fet amb una expulsió infantil.
El dur: Amorebieta
Encara que no impactés de ple en les cames de Iniesta, la seva entrada podia haver estat molt pitxor. Joc perillós, tarjeta merescuda.